sobota 11. února 2012

Mladí lidé naplněni odhodláním, prostě idealisté


„Členové Dělnické mládeže jsou mladí lidé naplněni odhodláním. Jedním slovem idealisté“. Touto větou charakterizoval Erik Lamprecht, předseda Dělnické mládeže (DM), členy uskupení, jehož je předsedou, při odpovědi na otázku v Jihlavských Listech (pátek, 10. února 2012), jací lidé jsou členy DM. Tímto příspěvkem bychom chtěli představit některé souvislosti, které čtenářům Jihlavské Listy neposkytly. Pokusíme se ukázat, že někteří členové Dělnické strany sociální spravedlnosti (DSSS) a DM nejsou jen idealisté, ale také lidé, aktivní v neonacistickém hnutí.
Přibližme si některé aktivity, jež jsou pro některé aktivisty DSSS a DM denním chlebem a náplní volného času. Základem veškeré politické práce je agitace v ulicích. Jak tato aktivita vypadá, můžeme vidět na první fotografii. Jiří Dudák, Erik Lamprecht a Tomáš Málek z brněnské DSSS a DM.


Další činností a neméně nutnou aktivitou je účast na demonstracích své mateřské organizace, jako třeba na další fotografii Jiří Dudák na demonstraci Dělnické strany 1.5 2008 v Praze ve společnosti Ivety Machové (místopředsedkyně DSSS), Petra Kotába, Lukáše Strnada (Dělnická strana, dříve Blood and Honour Praha), Jiřího Petřivalského (DSSS).

Pro přiblížení například Iveta Machová, není v neonacistické scéně postavou nikterak neznámou. Zapálená neonacistka spravuje také krajské webové stránky DSSS a poskytuje na nich prostor svému druhovi Davidu Dembinskému, který byl přední postavou Národního odporu Slezsko a v současnosti pobývá ve vězení za vydírání a střelbu na proslulé Stodolní ulici v centru Ostravy. Na foto níže mužeme Ivetu zahlédnout po boku neonacistů. Vlevo na akci Národního odporu v Jihlavě, kdy uctila památku vojáků Wehrmachtu, vpravo na vzpomínkové akci na neonacistu Davida Lanea v Ostravě. Ostravskou pietu pořádala neonacistická skupina White resistance Ostrava a Národní odpor Slezsko.
 Na fotografii níže další členové a sympatizanti DSSS, mezi nimi tehdejší kandidátka DS pro volby do Poslanecké sněmovny Markéta Pražáková, popřípadě již zmíněný Jiří Petřivalský (DSSS). Musíme se přiznat, že se jedná o fotografii pořízenou na jedné z velmi „náročných oslav“, tudíž účastníci mohou toto brát její uveřejnění jako ránu pod pás, pokud si své "heil" nepamatují.
To bylo jen letmé seznámení s dalšími členy DSSS a DM. Nyní se vraťme zpět k aktivitám idealistů Jiřího Dudáka a Erika Lamprechta. Co třeba nějaký výlet za muzikou? Jak krásně strávený den musel být právě tento, na politicko-hudební akci v německé Geře pořádané německými neonacisty v červenci 2009 ve společnosti české neonacistické elity.
Nebo setkání se svými kamarády v prostředí moravských neonacistů. Fotografie níže nám ukazuje, jací idealisté tvoří nejbližší skupinu okolo Jiřího Dudáka, zdvižené pravice a trika Národního odporu.
Další fota pana Dudáka. Jedna ze soukromé párty a druhá z koncertu v Maďarsku se zpěvákem skupiny Landser, jedné z nejznámějších neonacistických kapel, nepotřebují komentáře.
Na závěr přinášíme foto, které může být s trochou nadsázky nazváno „Vzpomínání na drahé zlaté časy“. Kdy opět Jiří Dudák a Erik Lamprecht s Katrin Köhler z NPD Chemnitz si s úsměvem prohlížejí mapu hitlerovského Německa, včetně výrazně označených hranic Protektorátu.
Samotné prohlížení mapy by nepředstavovalo nic problematického, kdyby setkání těchto vyslanců nebylo v souvislosti s pořádáním 1. Máje 2011, kde Köhler (NPD) v ČR vystoupila jako řečník. Tato demonstrace byla koordinována společně s obdobnou akcí pořádanou právě NPD v Německu s podtitulem „Proti invazi zahraničních pracovníků“. Na posledním obrázku je právě pozvánka a záhlaví webu německé akce.
Na první pohled nic, co by bylo do oka bijící. Ovšem při bližším prozkoumání mapky v záhlaví webu jsou jasně vidět naznačené bývalé hranice Sudet jako součást Německa v hranicích Třetí říše, a Protektorát Čechy a Morava. Podobně jsou na mapě Polska vyznačena bývalá německá území. Ano, i takto si členové DM a DSSS představují vlastenectví a boj za národní zájmy, které budou také prezentovat 18. 2. 2012 v Jihlavě.

Tímto děkujeme webu www.antifa.cz za poskytnutý materiál.
Více na:
http://www.antifa.cz/content/kromerizsky-dudak
http://www.antifa.cz/content/osa-berlin-brno-kouzlo-nechteneho
http://www.antifa.cz/content/vyhazov-lucky-slegrove-soukroma-vojna-lorda-sirky
http://www.antifa.cz/content/28-rijen-v-ostrave-opet-ukazal-propojeni-dsss-s-neonacisty